Skräckskönt : om kärleken till groteska filmer - en etnologisk studie

169,81 
Inkl. moms

Få filmer ses med en så skeptisk blick som just skräckfilmer, och de tycks provocera människor både visuellt och moraliskt. Men Jonas Danielsson ger i denna bok en bild av skräckfilmsfantasterna, som omhuldar denna genre. 

Kvantitet

 

Säker webbplats och betalning

 

Fri frakt vid köp över 200 kr

 

14 dagars returrätt

Få filmer ses med en så skeptisk blick som just skräckfilmer, och de tycks provocera människor både visuellt och moraliskt. Men Jonas Danielsson ger i denna bok en bild av skräckfilmsfantasterna, som omhuldar denna genre. Författaren vill ge en djupare förståelse av en skräckfilmsfantasts känslomässiga reaktioner inför en skräckfilm. Hur förhåller sig egentligen tittarna till filmerna? De erfar inte bara en rad känslomässiga stämningar då de ser en skräckfilm, de reflekterar också över dessa känslor och ifrågasätter sina olika upplevelser. I denna bok diskuteras därför både de emotionella upplevelserna och den intellektuella diskussion som skräckfilmstittandet medför. Jonas Danielsson är själv skräckfilmsbrukare och etnolog vid Institutionen för kultur och medier, Umeå universitet. Skräckskönt är hans doktorsavhandling och ingår i förlagets SERIE AKADEMI och i Umeå universitets serie ETNOLOGISKA SKRIFTER.

"NU HAR SVERIGE FÅTT ännu ett välkommet tillskott till diskussionen av genren i form av Jonas Danielssonsdoktorsavhandling vid Umeå universitet, "Skräckskönt" (...)den är som en zombiefilm av Lucio Fulci - innehåller grova missar men-är gjord med visst driv som ofta saknas i akademiska texter och i grunden stämmer säkert hans resultat". (DN)

Datablad

Bindning
Limhäftad

Särskilda referenser