En vinterdagbok | Emmanuel Bove

151,00 kr
Inkl. moms

I En vinterdagbok från 1931 för en hjärtlös mästare i självömkan, Louis Grandeville, en högdragen och noggrann dagbok över folk i sin trånga bekantskapskrets, och under flera månader beskriver Grandeville i detalj sitt känslomässigt döende äktenskap med den unga hustrun Madeleine.

Kvantitet

  • Säker webbplats och betalning Säker webbplats och betalning
  • Fri frakt vid köp över 200 kr Fri frakt vid köp över 200 kr
  • 14 dagars returrätt 14 dagars returrätt

Emmanuel Bove är en av förra seklets främsta franska författare. Mest känd är Bove för den svenska läsaren genom romanen Mina vänner som utkom 1986 i översättning av Katarina Frostensson. De glädjelösa romanerna av Bove var mycket beundrade bland de intellektuella i mellankrigstidens Europa, inte minst denna, nu föreliggande. I En vinterdagbok från 1931 för en hjärtlös mästare i självömkan, Louis Grandeville, en högdragen och noggrann dagbok över folk i sin trånga bekantskapskrets, och under flera månader beskriver Grandeville i detalj sitt känslomässigt döende äktenskap med den unga hustrun Madeleine.En vinterdagbok är en själfull roman om modernitetens tillkortakommanden.

"Det är inte ofta man känner en sådan fascination redan inför de första sidorna som när man läser den franskeförfattaren Emmanuel Boves En vinterdagbok. Därmed inte sagt att dessa fiktiva dagboksanteckningar,nedtecknade av en neurotisk äkta man, skulle vara särskilt upplyftande". (DN)

ISBN: 9789189447721
Bindning: Inbunden
Omfång: 190 s.
Tryckår: 2008

Datablad

Bindning
Inbunden

Du kanske också gillar