Systemet | Mats Söderlund

75,00 kr
Inkl. moms

Mats Söderlund viger ny plats åt sin poesi. Med ett nyenkelt och direkt tilltal vänder han sig från den senaste tidens språkmaterialism och yta, till förmån för människan och hennes omvärld.

Kvantitet

  • Säker webbplats och betalning Säker webbplats och betalning
  • Fri frakt vid köp över 200 kr Fri frakt vid köp över 200 kr
  • 14 dagars returrätt 14 dagars returrätt

Mats Söderlund viger ny plats åt sin poesi. Med ett nyenkelt och direkt tilltal vänder han sig från den senaste tidens språkmaterialism och yta, till förmån för människan och hennes omvärld. I Systemet möter vi ett samtal om samtid, samhälle och natur, alltsammans mycket avskalat och verklighetsnära, samtidigt som det finns stunder av högstämdhet, sorg, svärta och vemod. Mats Söderlund har tidigare utkommit med sex diktsviter.

Pressröster

"Det intressanta med Systemet är hur den lek med en sorts språklig patetik och platthet som den ställer upp förhåller sig till det mer igenkännbara Söderlundskt pulserande och abstrakta innehållet i Komage. Man skulle nämligen kunna säga att de två volymerna lutar sig mot varandra som ett amorft rorschachtest. Som en havererad palindrom, som två skenande reflektioner av varandra. Något betraktar så att säga något annat på andra sidan glaset - en ondare, fulare eller fumligare tvilling. [...] Det finns något både mänskligt och litterärt gripande i detta." - Hanna Nordenhök, Aftonbladet.

Datablad

Bindning
Limhäftad