Att lyfta slöjan : texter om poesi och politik | Percy Bysshe Shelley

132,08 kr
Inkl. moms

I "Att lyfta slöjan" får vi för första gången på svenska följa stora delar av Shelleys politiska pch poetiska teoribygge. Många av hans prosatexter är litteraturhistoriska och politiska klassiker.

Kvantitet

  • Säker webbplats och betalning Säker webbplats och betalning
  • Fri frakt vid köp över 200 kr Fri frakt vid köp över 200 kr
  • 14 dagars returrätt 14 dagars returrätt

I Att lyfta slöjan får vi för första gången på svenska följa stora delar av Shelleys politiska och poetiska teoribygge. Många av hans prosatexter är litteraturhistoriska och politiska klassiker. 

Ur Gunnar Hardings förord

Livet är det stora miraklet. Tillvaron är det stora miraklet. Endast vanetänkandet skymmer denna sanning för oss. Men poesin kan uppenbara den och rycka slöjan från tingen, så att de skimrar i sitt ursprungliga ljus, menade Percy Bysshe Shelley. Så långt skulle nog hans idéer kunna ha accepterats av samtiden och gett honom ära och berömmelse. Vad som fick ödesdigra konsekvenser för honom var att han med en närmast dödsföraktande uppriktighet också ryckte slöjan från de missförhållanden som präglade dåtidens England. Oförväget sökte han blottlägga hur stat och kyrka förtryckte människorna och begränsade deras frihet.

ISBN: 9789189447301
Bindning: Häftad
Omfång: 221 s.
Tryckår: 2004

Datablad

Bindning
Limhäftad