Det öppna samhället och dess fiender | Karl Popper

235.85
VAT included

En av 1900-talets viktigaste böcker - på samma gång en kraftfull kritik av de totalitära ideologiernas intellektuella ursprung och ett kompromisslöst försvar för de demokratiska institutionerna och de öppna samhället.

Quantity

 

Säker webbplats och betalning

 

Fri frakt vid köp över 200 kr

 

14 dagars returrätt

Det öppna samhället och dess fiender är en av 1900-talets viktigaste böcker - på samma gång en kraftfull kritik av de totalitära ideologiernas intellektuella ursprung och ett kompromisslöst försvar för de demokratiska institutionerna och de öppna samhället.

Pläderande för att den anda av fri, kritisk prövning som styr vetenskapliga undersökningar också bör gälla för politiken, spårar Popper rötterna till en motsatt, auktoritär tendens i en tradition som representeras av de "falska profeterna" Platon, Marx och Hegel.

Poppers tänkande, såväl hans kunskapsteoretiska som hans politiska, emanerar på många sätt ur den egna erfarenheten. På flykt undan nazismen kom han större delen av sitt liv att leva och verka på Nya Zeeland och i England, och det är också i England som "Det öppna samhället", under slutfasen av det andra världskriget, för första gången publiceras 1945. Boken betraktades av Popper som hans personliga krigsinsats.

"Det öppna samhället" har inte bara ett historiskt intresse - som en ovanligt djupgående exponering av 1900-talets dominerande totalitära läror -, den är fortfarande en högaktuell text i vår samtid. De intellektuella svagheter som Popper identifierade i de totalitära rörelsernas tankesystem har en förmåga att ständigt dyka upp på nytt, i nya tappningar och sammanhang.

Detta är en efterlängtad och reviderad nyutgåva av "Det öppna samhället och dess fiender", i översättning av Andrew Casson och Bo Ekström, med ett nyskrivet förord av Håkan Holmberg.

Data sheet

Bindning
Danskt band (limhäftad med flikar)

Specific References