Den politiska rättvisan | William Godwin

SEK300.00
VAT included

Smittad av upplysningens optimistiska människosyn målar Godwin upp en vision om ett rationellare sätt att leva tillsammans som fria självständiga individer - människans potential att utvecklas är obegränsad, och de politiska institutionerna utgör snarast hinder för denna utveckling.

Quantity

  • Säker webbplats och betalning Säker webbplats och betalning
  • Fri frakt vid köp över 200 kr Fri frakt vid köp över 200 kr
  • 14 dagars returrätt 14 dagars returrätt

William Godwin har gått till historien som en av sin tids mest radikala tänkare och som den anarkistiska filosofins anfader. Mycket av det ryktet vilar på Enquiry Concerning Political Justice, vars första utgåva utkom 1793, fyra år efter stormningen av Bastiljen.

Smittad av upplysningens optimistiska människosyn målar Godwin upp en vision om ett rationellare sätt att leva tillsammans som fria självständiga individer - människans potential att utvecklas är obegränsad, och de politiska institutionerna utgör snarast hinder för denna utveckling. Decentralisering, allas deltagande i produktionen, avskaffande av staten, ekonomins jämlikhet, arbetstidsförkortning - allt detta har stått på anarkismens dagordning alltsedan Godwin.

Nu föreligger Godwins huvudverk för första gången i svensk översättning av Erik Carlqvist. Med ett introducerande förord av Ragnar Ohlsson, professor emeritus i filosofi

Data sheet

Bindning
Danskt band (limhäftad med flikar)

You might also like