Det är du själv som bestämmer! : Delblanc - Politik, samtidskritik och litteratur | Sven Delblanc

SEK113.21
VAT included

Sven Delblanc var - förutom lysande skönlitterär författare och framstående litteraturhistoriker - också en skarp och orädd debattör. Han förenade briljant formuleringskonst med ett kraftfullt engagemang och stora kunskaper.

Quantity

  • Säker webbplats och betalning Säker webbplats och betalning
  • Fri frakt vid köp över 200 kr Fri frakt vid köp över 200 kr
  • 14 dagars returrätt 14 dagars returrätt

Sven Delblanc var - förutom lysande skönlitterär författare och framstående litteraturhistoriker - också en skarp och orädd debattör. Han förenade briljant formuleringskonst med ett kraftfullt engagemang och stora kunskaper. Han deltog flitigt under tre decennier i den offentliga debatten med samtidsanalyser, maktkritik och satiriska inlägg. Det finns både allvar och vrede, uppsluppen humor och svart ironi i hans texter. När adrenalinet rann till uttryckte sig han sig uppfriskande provokativt och drastiskt. Det är du själv som bestämmer! innehåller ett fylligt urval av debattören Sven Delblancs texter, som speglar hans utveckling både vad gäller intresseriktning och värderingar. Inläggen spänner över vida områden, rör både inrikes- och utrikespolitik liksom frågor om litteraturens uppgift, den intellektuelles ansvar och kritikerns uppdrag. Många av inläggen är minst lika aktuella i dag som när de skrevs. Sven Delblanc ägde en sällsynt förmåga att tidigt upptäcka olyckliga tendenser i samhälls- och kulturlivet och varna för deras fatala konsekvenser.

"Lars Ahlbom och Crister Enander har mycket förtjänstfullt dammsugit tidningsinläggen från tre decennier. Här finns både den revolutionära entusiasmen och den blytunga melankolin, två aspekter av Delblancs kynne och dramatiska självframställning". (GP)

Data sheet

Bindning
Inbunden med skyddsomslag