Mot Fyren | Virginia Woolf

183.96
VAT included

Mot fyren är en av Virginia Woolfs mest lästa och älskade böcker och betraktas idag som en modernistisk klassiker - nu i efterlängtad nyöversättning. I denna bok bildar vardagliga intryck den enkla handlingens yttre ram men i­nom den byggs en hel värld av tankar, minnen och rela­tioner. Perspektivet skiftar och personernas tanke­flöden bryts mot var­­andra och motsättningar blottläggs.

Quantity

 

Säker webbplats och betalning

 

Fri frakt vid köp över 200 kr

 

14 dagars returrätt

Familjen Ramsay med gäster tillbringar sommaren på Isle of Skye på Skottlands västkust. Yngste sonen James drömmer om att få följa med till en fyr som hägrar i fjärran, men utflykten blir inte av. 

I Virginia Woolfs Mot fyren bildar vardagliga intryck och t­riviala händelser den enkla handlingens yttre ram men i­nom den byggs en hel värld av tankar, minnen och rela­tioner. Perspektivet skiftar och personernas tanke­flöden bryts mot var­­andra, spänningar och motsättningar blottläggs. Med känslighet, värme och lätt ironi skildrar Woolf mäns och kvin­­­­nors relationer under tidigt nittonhundratal, före och ef­­ter det världskrig som skakar om tillvaron. Könsroller och för­­­­äldraskap, såväl som skapandets villkor och varats förtäta­de ögonblick ryms i ett fängslande poetiskt drama. 

Mot fyren är en av Virginia Woolfs mest lästa och älskade böcker och betraktas idag som en modernistisk  klassiker. Här presenteras den i efterlängtad nyöversättning av  Margareta Backgård, och med ett efterord av Annelie Bränström-Öhman, professor i litteraturvetenskap och genusvetenskap.

Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)

Omfång: 269 s. 

Serie: Rosengården

ISBN: 9789173272452

Specific References

You might also like