Konsten att vandra | Thoreau
  • Konsten att vandra | Thoreau

Konsten att vandra | Thoreau, Henry David

I Konsten att vandra samlas Thoreaus stora essäer; här möter läsaren honom som litteraturhistoriker, religionsstiftare, politiker och ekolog.

SLUTSÅLD
Kvantitet


 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Henry David Thoreau (1817-1862) är en av Amerikas stora kulturpersonligheter; många av hans essäer har blivit tongivande över hela världen. I Konsten att vandra samlas Thoreaus stora essäer; här möter läsaren honom som litteraturhistoriker, religionsstiftare, politiker och ekolog.

"Naturen är för Thoreau alltid en konstant, den går inte att reducera till något annat och viktigare. Även när Thoreau tänker sig Gud inneboende i naturen, är det inte Gud som kommer i första hand utan naturen. Det är, skriver han i sin dagbok, på det hela taget hälsosammare att se ned på marken än upp mot himlen. Mycket i våra liv är föreställningar och konstruktioner, men aldrig naturen. Den är sig själv nog, den är samtidigt utgångspunkt och slut. På en av sina vandringar i Maine kommer Thoreau fram till en urskog, en skog som aldrig tycks ha påverkats av mänsklig verksamhet. Denna natur är, noterar han, vild och förfärlig men ändå vacker. Den är själva urgrunden, materien." - ur Ronny Ambjörnssons förord.

Bindning: Limhäftad
Omfång: 312
Utgivningsår: 2009
ISBN 9789173270908
9789173270908

Särskilda referenser