Den helige Antonius frestelse | Flaubert
  • Den helige Antonius frestelse | Flaubert

Den helige Antonius frestelse | Flaubert, Gustave

207,55 kr
Vi skickar boken så snart den är tryckt!

Den helige Antonius frestelse utspelar sig under en natt på 300-talet och skildrar den egyptiske munken Antonius och hans kamp med de sju dödssynderna.

TILLFÄLLIGT SLUT - UNDER UPPTRYCKNING
Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Den helige Antonius frestelse utspelar sig under en natt på 300-talet och skildrar den egyptiske munken Antonius och hans kamp med de sju dödssynderna.

Gustave Flauberts roman om eremiten Antonius var ett livslångt och bångstyrigt projekt. Han fick uppslaget tidigt och arbetade enträget på romanen under 1840-talet, lade den åt sidan för att med jämna mellanrum under hela sitt vuxna liv revidera och utveckla materialet. Först 1874, trettio år efter de första anteckningarna, publicerades boken – den otvivelaktigt mest udda skapelsen i detta högst inflytelserika författarskap.

Flaubert utvecklar här konstanten i sin diktning – konflikten mellan begär och infrielse – med förbluffande envishet och dramatisk effektivitet.

I översättning av Per Meurling, och med ett förord av Arne Melberg, professor emeritus i litteraturvetenskap. Ett urval ur Odilon Redons litografier inspirerade av Flauberts drömlika scener illustrerar romanen.

Den helige Antonius frestelse är en av tre böcker av Gustave Flaubert vi utger i serie litterära klassiker. De övriga två, En dåres hågkomster och Den eviga dumheten, representerar ungdomens livsförsök respektive den mogna författarens slutgiltiga attack på människans förmåga att ta till sig kunskap.

Bokserie: Serie Litterära klassiker
Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 314
Utgivningsår: 2019
ISBN 9789173272537
Översättare: Per Meurling
För- el. efterordsskribent: Arne Melberg
9789173272537

Särskilda referenser

Du kanske också gillar