Mahabharata
  • Mahabharata

Mahabharata

179,25 kr

Ett stort krig, dess förhistoria och konsekvenser. På ena sidan fem bröder och deras allierade, på den andra hundra bröder och deras följemän. De båda arméerna drabbar samman på det heliga Kuruksetra-fältet:"En bruten hjulaxel, ett söndertrasat banér..."

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Ett stort krig, dess förhistoria och konsekvenser. På ena sidan fem bröder och deras allierade, på den andra hundra bröder och deras följemän. De båda arméerna drabbar samman på det heliga Kuruksetra-fältet:

"En bruten hjulaxel, ett söndertrasat banér... En häst rusade förbi, släpande ena halvan av det rämnade spannet efter sig... En arm fallen till marken ännu gripande ett svärd, ett avhugget huvud med öronringar... Då de såg strålande krigsmän indränkta med blod anfalla varandra, svimmade många veklingar och män utan mod i bröstet."

Här presenteras för första gången på svenska ett längre urval från Mahabharata, Indiens urgamla hjältesaga världens längsta berättelse. Verket säger sig innehålla allt vad en människa behöver veta för att uppnå det hon önskar: Vad som finns här angående dharma, nytta, njutning och befrielse finns också på annat ställe, det som inte finns här finns ingen annanstans.

Språkvetaren och indologen Rolf Jonsson har gjort översättningen direkt från originalets sanskrit, fogat kommentarer till texten och ger i sitt förord en orienterande inledning till denna outtömliga klassiker.

Bokserie: Serie Rosengården
Bindning: Limhäftad
Omfång: 343
Utgivningsår: 2013
ISBN 9789173271943
Översättare: Rolf Jonsson
För- el. efterordsskribent: Rolf Jonsson
9789173271943

Särskilda referenser

Du kanske också gillar