Skuggan på världens botten | Ligotti
  • Skuggan på världens botten | Ligotti

Skuggan på världens botten | Ligotti, Thomas

207,55 kr

OCH ANDRA BERÄTTELSER. 

Med denna utgåva presenteras Thomas Ligotti för första gången på svenska. Thomas Ligottis karaktärer rör sig i ett mörker som förefaller besjälat av ett eget medvetande; en värld där svart snö faller och stjärnorna vänder sig ut och in.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Med denna utgåva presenteras Thomas Ligotti för första gången på svenska. Thomas Ligottis karaktärer rör sig i ett mörker som förefaller besjälat av ett eget medvetande; en värld där svart snö faller och stjärnorna vänder sig ut och in. Även om innehållet i hans noveller påvisar ett visst inflytande från föregångare som Edgar Allan Poe och H. P. Lovecraft, är han en unik röst inom skräcklitteraturen och hans prosastil olik alla andras.

Han har tilldelats det prestigefyllda Bram Stoker Award inte mindre än tre gånger och även vunnit International Horror Guild Award.

Det fylliga urvalet i Skuggan på världens botten och andra berättelser är hämtat från samtliga av Ligottis novellsamlingar: Songs of a Dead Dreamer (1986), Grimscribe (1991), Noctuary (1994) och Teatro Grottesco (2007).

Thomas Ligotti (1953) har under ett trettio år långt författarskap etablerat sig som en av de mest inflytelserika skräckförfattarna i samma generation som Ramsey Campbell, T.E.D. Klein och Peter Straub. Med sina säreget nihilistiska och mörka noveller om ett universum i ständig förvandling och om livet betraktat som mardröm har han uppnått kultstatus.

Illustrationer av Oskar Aspman.

Bokserie: Serie Gotik
Bindning: Limhäftad
Omfång: 390
Utgivningsår: 2012
ISBN 9789173271738
Översättare: Arthur Isfelt
För- el. efterordsskribent: Arthur Isfelt
9789173271738

Särskilda referenser

Du kanske också gillar