Kulturell turism | Pettersson
  • Kulturell turism | Pettersson

Kulturell turism | Pettersson, Richard

207,55 kr

EN HISTORISK ÖVERSIKT OCH ANALYS OM KULTURARVSTURISM I SVERIGE. 

Kulturell turism vill ge en komprimerad översikt om kulturarvsturismens framväxt och även gå i klinch med de centrala begrepp som binder samman kulturarv med turism.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Turismen sägs sedan länge vara en av världens största näringsgrenar. Och företeelser som kopplas till kulturarv tycks locka allt fler att profilera sin semester. Merparten av oss möter dock kulturarv på sin ordinarie turistresa hemma eller fjärran - vi passar på att kika på sevärdheterna på platsen eller efter vägen.

Hemmavid visar teven stundtals intressanta dokumentärer och på internet är sevärdheterna bara några musklick bort. Turismen omger oss. En del forskare menar därför att turismen finns och pågår överallt. Samma allomfattande slutsats skulle kunna dras om kulturarv som numera återfinns inte bara på museer eller i avgränsade reservat. De pågår och transformeras genom våra sätt att vara och agera kontinuerligt i vår vardag. Samtidigt ligger det en hund begraven i sådana anspråk. Är allt, ständigt och jämt, turism eller kulturarv?

Kulturell turism
vill ge en komprimerad översikt om kulturarvsturismens framväxt och även gå i klinch med de centrala begrepp som binder samman kulturarv med turism.

Richard Pettersson är lektor och forskare i museologi vid institutionen för kultur- och medievetenskaper, Umeå universitet.

Bokserie: Serie Lumen
Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 322
Utgivningsår: 2021
ISBN 9789173272926
Serie Lumen
9789173272926

Särskilda referenser

Du kanske också gillar