Sönderslitning | Cioran
  • Sönderslitning | Cioran

Sönderslitning | Cioran, E. M.

183,96 kr
Vi skickar boken så snart den är tryckt!

Sönderslitning (1979) är ett för Cioran karaktäristiskt verk. I en blandning av essäistik och aforistik får vi ta del av en serie reflektioner över hans återkommande teman: historien och Västerlandets förfall, självmordets lockelse, sömnlöshetens prövningar, den moderna akademiska filosofins värdelöshet.

TILLFÄLLIGT SLUT - UNDER UPPTRYCKNING
Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Hur dystert Ciorans tänkande än kan tyckas vara, leder hans reflektioner över tillvarons grundvillkor inte fram till något försök att bevisa tillvarons meningslöshet, utan handlar snarare om att använda svärtan, som reflektionen över existensens grundvalar inrymmer, som ett redskap för att väcka kärleken till livet.

Sönderslitning (1979) är ett för Cioran karaktäristiskt verk. I en blandning av essäistik och aforistik får vi ta del av en serie reflektioner över hans återkommande teman: historien och Västerlandets förfall, självmordets lockelse, sömnlöshetens prövningar, den moderna akademiska filosofins värdelöshet, framhållen i jämförelser med Buddha, några kristna helgon och ett litet antal tänkare som Pascal, Aurelius och Epikuros. Stilen är sedvanligt kristallklar, helt skyende all fackfilosofisk terminologi.

Bokserie: Serie Kultura
Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 177
Utgivningsår: 2020
ISBN 9789173272681
Översättare: Nikanor Teratologen
9789173272681

Särskilda referenser

Du kanske också gillar