Det öppna samhället och dess fiender | Popper
  • Det öppna samhället och dess fiender | Popper

Det öppna samhället och dess fiender | Popper, Karl

235,85 kr

En av 1900-talets viktigaste böcker - på samma gång en kraftfull kritik av de totalitära ideologiernas intellektuella ursprung och ett kompromisslöst försvar för de demokratiska institutionerna och de öppna samhället.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Det öppna samhället och dess fiender är en av 1900-talets viktigaste böcker - på samma gång en kraftfull kritik av de totalitära ideologiernas intellektuella ursprung och ett kompromisslöst försvar för de demokratiska institutionerna och de öppna samhället.

Pläderande för att den anda av fri, kritisk prövning som styr vetenskapliga undersökningar också bör gälla för politiken, spårar Popper rötterna till en motsatt, auktoritär tendens i en tradition som representeras av de "falska profeterna" Platon, Marx och Hegel.

Poppers tänkande, såväl hans kunskapsteoretiska som hans politiska, emanerar på många sätt ur den egna erfarenheten. På flykt undan nazismen kom han större delen av sitt liv att leva och verka på Nya Zeeland och i England, och det är också i England som Det öppna samhället, under slutfasen av det andra världskriget, för första gången publiceras 1945. Boken betraktades av Popper som hans personliga krigsinsats.

Det öppna samhället har inte bara ett historiskt intresse - som en ovanligt djupgående exponering av 1900-talets dominerande totalitära läror -, den är fortfarande en högaktuell text i vår samtid. De intellektuella svagheter som Popper identifierade i de totalitära rörelsernas tankesystem har en förmåga att ständigt dyka upp på nytt, i nya tappningar och sammanhang.

Detta är en efterlängtad och reviderad nyutgåva av "Det öppna samhället och dess fiender", i översättning av Andrew Casson och Bo Ekström, med ett nyskrivet förord av Håkan Holmberg.

Bokserie: Serie Kultura
Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 753
Utgivningsår: 2017
ISBN 9789173270298
Översättare: Andrew Casson & Bo Ekström
För- el. efterordsskribent: Håkan Holmberg
9789173270298

Särskilda referenser

Du kanske också gillar