Den politiska rättvisan och dess inflytande på moralen och lyckan | Godwin
  • Den politiska rättvisan och dess inflytande på moralen och lyckan | Godwin

Den politiska rättvisan och dess inflytande på moralen och lyckan | Godwin, William

283,02 kr

Smittad av upplysningens optimistiska människosyn målar William Godwin upp en vision om ett rationellare sätt att leva tillsammans som fria självständiga individer - människans potential att utvecklas är obegränsad, och de politiska institutionerna utgör snarast hinder för denna utveckling.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

William Godwin har gått till historien som en av sin tids mest radikala tänkare och som den anarkistiska filosofins anfader. Mycket av det ryktet vilar på Enquiry Concerning Political Justice, vars första utgåva utkom 1793, fyra år efter stormningen av Bastiljen.

Smittad av upplysningens optimistiska människosyn målar Godwin upp en vision om ett rationellare sätt att leva tillsammans som fria självständiga individer - människans potential att utvecklas är obegränsad, och de politiska institutionerna utgör snarast hinder för denna utveckling. Decentralisering, allas deltagande i produktionen, avskaffande av staten, ekonomins jämlikhet, arbetstidsförkortning - allt detta har stått på anarkismens dagordning alltsedan Godwin.

Nu föreligger Godwins huvudverk för första gången i svensk översättning av Erik Carlqvist. Med ett introducerande förord av Ragnar Ohlsson, professor emeritus i filosofi.

Bokserie: Serie Svart sten
Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 771
Utgivningsår: 2017
ISBN 9789173270014
Översättare: Erik Carlquist
För- el. efterordsskribent: Ragnar Ohlsson
9789173270014

Särskilda referenser

Du kanske också gillar