Antikens Persien | Dahlén
  • Antikens Persien | Dahlén

Antikens Persien | Dahlén, Ashk (Red.)

169,81 kr

Det persiska akemeniderriket var en politisk och ekonomisk stormakt; ett mer än tvåhundraårigt välde som under sin glansperiod rymde de gamla flodkulturerna i Mesopotamien, Indus och Egypten. Det omvandlade hela området från den grekiska övärlden i väst till Centralasien i öst till ett sammanhängande handelsområde med väl fungerande infrastruktur och penningekonomi. Under storkungarna Dareios och Xerxes utspelade sig den kraftmätning som gått under namnet perserkrigen och som länge överskuggat vår bild av antikens Persien.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

En avsikt med denna bok är att lyfta fram de mångsidiga och ofta fruktbara förbindelserna mellan antikens perser och greker inom olika områden som litteratur, arkitektur, konst och filosofi. Den akemenidiska kulturen var utpräglat kosmopolitisk och i riket­s västra delar förmedlades orientalisk kultur och lärdom vidare till Grekland och Italien. Perserriket dukade under för Alexander men dess civilisation fick avgörande betydelse för kontinuiteten i kultur­utvecklingen och gjorde djupa intryck på både greker och romare.

Redaktören Ashk Dahlén är docent i iranska språk vid Uppsala universitet och har översatt en rad persiska klassiker till svenska.

Bokserie: Serie Akademi
Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 136
Utgivningsår: 2016
ISBN 9789173272209
9789173272209

Särskilda referenser

Du kanske också gillar