Om ickevåld | Gandhi
  • Om ickevåld | Gandhi

Om ickevåld | Gandhi, M. K.

235,85 kr

TAL, ARTIKLAR OCH BREV FRÅN ÅREN 1906-1948. 

I centrum för Mahatma Gandhis tankar och politiska agerande låg ickevåldet, hans utveckling av den indiska tanken om ahimsa, både som religiöstmoraliskt begrepp och i dess praktiska, politiska tillämpningar.

Kvantitet
Sista produkten i lager

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

I centrum för Mahatma Gandhis tankar och politiska agerande låg ickevåldet, hans utveckling av den indiska tanken om ahimsa, både som religiöstmoraliskt begrepp och i dess praktiska, politiska tillämpningar. I den här volymen har några av Gandhis viktigaste texter om ickevåldsläran samlats.

Urvalet visar två sidor hos Gandhi. Dels den starkt religiösa människan med specifika etiska krav, en moralfilosof, dels den hårdföra realpolitikern som förstod att agera effektivt i svåra lägen, och en föregångsman i den indiska självständighetskampen. Denna enhet mellan liv och lära är kanske det mest karakteristiska hos Gandhi och något som fortsätter inspirera människor världen över. Ickevåldsläran är inte nationellt begränsad, utan siktar till frigörelse och frihet på ett universellt mänskligt och internationellt plan.

Med en inledning av Zac O Yeah, författare till Gandhi-biografin Mahatma!, samt med ett efterord av Stellan Vinthagen, doktor i freds- och utvecklingsforskning.

Bokserie: Serie Svart sten
Bindning: Limhäftad
Omfång: 633
Utgivningsår: 2014
ISBN 9789173271707
Översättare: Erik Carlquist
För- el. efterordsskribent: Zac O Yeah, Stellan Vinthagen
9789173271707

Särskilda referenser

Du kanske också gillar