Evangeliet och manifestet | Lundberg
  • Evangeliet och manifestet | Lundberg

Evangeliet och manifestet | Lundberg, Erik

179,25 kr

Med avstamp i tiden kring Kommunistiska manifestets födelse följer Erik Lundberg den underström av radikalt politiskt tänkande som har sin grund i den ursprungliga kristendomens dröm om egendomsgemenskap och en mänsklighet i jämlik fredlig samverkan.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Efter djupgående meningsskiljaktigheter bryter 1846 den tyske arbetaragitatorn Wilhelm Weitling med Karl Marx. Kanske är det ett vägskäl i historien?

Med avstamp i tiden kring Kommunistiska manifestets födelse följer Erik Lundberg den underström av radikalt politiskt tänkande som har sin grund i den ursprungliga kristendomens dröm om egendomsgemenskap och en mänsklighet i jämlik fredlig samverkan - en tradition som löper såväl bakåt som framåt i tiden och som opponerat sig mot marxismens vetenskapliga anspråk. Kan det vara så att evangeliets inneboende sprängkraft i vår tid manifesterats i de omvälvande händelserna efter 1989, med Lech Walesa och de polska hamnarbetarnas solidaritetsstrejker, Berlinmurens fall och statssocialismens kollaps?

I Erik Lundbergs sedvanligt personliga ton målas tidens händelser och personer upp. Vi möter, förutom Wilhelm Weitling, radikala tänkare och aktivister som Gustav Landauer, Michail Bakunin, Louis Auguste Blanqui, Simone Weil, Walter Benjamin och många fler.

Evangeliet och manifestet ingår i förlagets serie Svart sten.

Bokserie: Serie Svart sten
Bindning: Limhäftad
Omfång: 304
Utgivningsår: 2013
ISBN 9789173271875
9789173271875

Särskilda referenser

Du kanske också gillar