Hat & bläck | Lundberg
  • Hat & bläck | Lundberg

Hat & bläck | Lundberg, Kristian & Enander, Crister

179,25 kr
Vi skickar boken så snart den är tryckt!

En dialog om klasshat, litteratur och människans värde.

TILLFÄLLIGT SLUT - UNDER UPPTRYCKNING
Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Under ett drygt år brevväxlar vännerna Kristian Lundberg och Crister Enander om skiftande och aktuella frågor. Det är inte långt mellan Lund och Malmö där de bor, men dialogen spänner över vida områden. Litteraturen och livet. Vreden och vanmakten. Motståndet och moralen.

De skriver om de utsatta och utfrusna, om det politiska och sociala ansvaret i dagens alltmer söndervittrande samhälle. Hat & bläck blandar det personliga med det politiska i ett engagerat samtal om den tid som är vår. Kristian Lundberg, född 1966, är författare och litteraturkritiker med Malmö som bas. Han debuterade 1991 och har sedan dess publicerat ett tjugotal böcker - allt ifrån lyrik till kriminalromaner.

Kristian Lundberg anses allmänt som en av sin samtids viktigaste författare och har de senare åren prisats för den moderna arbetarskildringen Yarden (2009) och uppföljaren Och allt skall vara kärlek (2011). Hat & bläck kan läsas som en pendang till dessa romaner, och reflekterar ytterligare om frågor om klass, motstånd och skrivande.

Crister Enander, född 1960 i Jönköping, lever och verkar i Lund. Han har en gedigen bakgrund som essäist, skribent och litteraturkritiker och har bland annat skrivit böckerna Relief. Författarporträtt, Den radikala jukeboxen och Ett skott i natten och andra litterära essäer. Har tidigare publicerat på förlaget: Skiftande speglar: essäer och porträtt (2012) och Le grand tour: Vägen ner (2008).

Bindning: Limhäftad
Omfång: 183
Utgivningsår: 2013
ISBN 9789173271868
9789173271868

Särskilda referenser