Från ett öppet universum: studier i Karl Poppers filosofi | Lindberg
  • Från ett öppet universum: studier i Karl Poppers filosofi | Lindberg

Från ett öppet universum: studier i Karl Poppers filosofi | Lindberg, Ola (red)

169,81 kr

Karl Popper (1902-1994) är en av förgrundsgestalterna i modern filosofi. Knappast någon annan har penetrerat så många av de stora frågorna med samma systematiska djup.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Karl Popper (1902-1994) är en av förgrundsgestalterna i modern filosofi. Knappast någon annan har penetrerat så många av de stora frågorna med samma systematiska djup. Den stora ryktbarheten vann han med Det öppna samhället och dess fiender (1945), ett av de grundligaste försvar för demokrati som lagts fram, och idag en klassiker inom politisk filosofi. Detta är den första antologi som ges ut på svenska om Poppers filosofi.

Här granskar och belyser ett antal, både nationella och internationella, ännare olika sidor av hans tänkande. Ämnena spänner från induktion, rationalism och medvetandefilosofi till kvantfysik, politik och historicism. Några av bidragen kopplar Popper till mer oväntade frågor som feminism och intellektuell hållning. Boken innehåller även texter av Popper själv och ger en inblick i de sista åren av hans liv.

Medverkar gör: Ola Lindberg, Gunnar Andersson, Gunnar Fredriksson, Håkan Holmberg, Helen Lindberg, Manfred Lube, Mark Amadeus Notturno, Roland Poirier Martinsson, Hans Rosing, Inge- Bert Täljedal och Peter Århem.

Bokserie: Serie Akademi
Bindning: Limhäftad
Omfång: 310
Utgivningsår: 2012
ISBN 9789173271745
9789173271745

Särskilda referenser

Du kanske också gillar