Kulturjournalistikens gränser | Hemer
  • Kulturjournalistikens gränser | Hemer

Kulturjournalistikens gränser | Hemer, Oscar & Forsare, Malena (red)

150,94 kr

Kulturjournalistik är mer än journalistik om kultur. De olika genrer och format som kännetecknat dagstidningarnas kultursidor vetter lika mycket mot det akademiska och det litterära, som mot nyhetsjournalistiken

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Kulturjournalistik är mer än journalistik om kultur. De olika genrer och format som kännetecknat dagstidningarnas kultursidor vetter lika mycket mot det akademiska och det litterära, som mot nyhetsjournalistiken. Under de senaste decennierna har gränserna som tidigare definierat kulturjournalistik i svensk press blivit mindre tydliga. Nyhetsjournalistiska värderingar präglar även kulturbevakningen, samtidigt som den subjektiva opinionsjournalistiken sprider sig till tidningarnas helgbilagor, och även till den traditionella nyhetsbevakningen.

Från kulturjournalistiskt håll har de uppluckrade gränserna ofta upplevts som ett hot, sällan som en möjlighet. Kulturjournalistikens gränser är ett försöktill positionsbestämning av en genre som sägs ha befunnit sig i kris åtminstone de senaste tjugo åren. Åtta författare, med olika kulturjournalistisk bakgrund,reflekterar kring kulturjournalistiken, inte bara utifrån hur den ser ut idag, utan lika mycket utifrån vad den skulle kunna vara.Kulturjournalistikens gränser är en polemisk lärobok som förhoppningsvis kan tjäna som tankeväckare och inspiration för alla som ägnar sig åt eller intresserar sig för professionellt skrivande.

Bokserie: Serie Akademi
Bindning: Limhäftad
Omfång: 107
Utgivningsår: 2010
ISBN 9789173271356
9789173271356

Särskilda referenser

Du kanske också gillar