The Amphibian Stand | Nilsson
  • The Amphibian Stand | Nilsson

The Amphibian Stand | Nilsson, Per

132,08 kr

I sin nya bok The Amphibian Stand: A Philosophical Essay Concerning Research Processes in Fine Art utvecklar Per en konstfilosofi och relaterar den till debatten om konst och forskning. Han argumenterar för att konstens kritiska potential och dess dekonstruktiva dialektiska förhållningssätt till bland annat språk, normer och filosofi väl gör den lämpad som forskande disciplin.

SNART SLUTSÅLD
Kvantitet
Sista produkten i lager

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Per Nilsson föddes i Gävle 1963. Under sin uppväxt flyttade han ofta och har bott från Kiruna i norr till Kristianstad i söder. 2001 disputerade han i filosofi vid Umeå universitet med avhandlingen Naturen vetenskapen och förnuftet: Upplysningens dialektik och det andra moderna.

Han är sedan 2001 verksam som filosof vid Konsthögskolan i Umeå. I sin nya bok The Amphibian Stand: A Philosophical Essay Concerning Research Processes in Fine Art utvecklar Per en konstfilosofi och relaterar den till debatten om konst och forskning. Han argumenterar för att konstens kritiska potential och dess dekonstruktiva dialektiska förhållningssätt till bland annat språk, normer och filosofi väl gör den lämpad som forskande disciplin. Kärnan i boken är den diskursteori Per utvecklar genom metaforerna Ampibian och Litoral landscape of culture, metaforer som pekar ut att våra kulturer befinner sig mellan illusoriska positioner av dogmatism och relativism. Det är i det litorala landskapet amfibien framlever sitt liv, väl anpassad till sin miljö.

Bokserie: Serie Akademi
Bindning: Limhäftad
Omfång: 175
Utgivningsår: 2009
ISBN 9789173270953
9789173270953

Särskilda referenser

Du kanske också gillar