Arabien | Lawrence
  • Arabien | Lawrence

Arabien | Lawrence, T. E.

141,51 kr

HEMLIGA RAPPORTER : UNDERRÄTTELSEDEPESCHER JUNI 1916 - DECEMBER 1918 OCH ANDRA TEXTER. 

År 1939 utkom föreliggande samling texter och rapporter av T. E. Lawrence, som han skrev i sin tjänst som underrättelseofficer i Mellanöstern och som hade tryckts i den interna brittiska tidskriften Arab Bulletin.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

År 1939 utkom föreliggande samling texter och rapporter av T. E. Lawrence, som han skrev i sin tjänst som underrättelseofficer i Mellanöstern och som hade tryckts i den interna brittiska tidskriften Arab Bulletin. Materialet är särskilt intressant ur politisk och historisk synpunkt och ger nödvändig bakgrundsinformation till Lawrences mest berömda bok, Seven Pillars of Wisdom.

Denna volym innehåller ett förord av islamologen Jan Hjärpe och väsentliga komplement, såsom kronologi, kartor och kommentarer, samt två supplementavdelningar med texter som inte ursprungligen utgavs i 1939 års utgåva, men som ytterligare och djupare presenterar Lawrences engagemang i Mellanöstern.

"EDWARD W. SAlD har i boken Orientalism funnit att Lawrence 'reducerar hela berättelsen om revolten (dess tillfälliga framgångar och bittra misslyckande) till hans egen vision av sig själv som ett 'ständigt pågående inbördeskrig'. Även om man ser det så handlar det om en mycket fängslande historielektion om en mytomspunnen, extraordinär gestalt: Lawrence av Arabien". (UNT)

Bindning: Limhäftad
Omfång: 340
Utgivningsår: 2006
ISBN 9789189447882
Översättare: Erik Carlquist
För- el. efterordsskribent: Jan Hjärpe
9789189447882

Särskilda referenser