Skräckskönt | Danielsson
  • Skräckskönt | Danielsson

Skräckskönt | Danielsson, Jonas

169,81 kr

OM KÄRLEKEN TILL GROTESKA FILMER - EN ETNOLOGISK STUDIE. 

Få filmer ses med en så skeptisk blick som just skräckfilmer, och de tycks provocera människor både visuellt och moraliskt. Men Jonas Danielsson ger i denna bok en bild av skräckfilmsfantasterna, som omhuldar denna genre.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Få filmer ses med en så skeptisk blick som just skräckfilmer, och de tycks provocera människor både visuellt och moraliskt. Men Jonas Danielsson ger i denna bok en bild av skräckfilmsfantasterna, som omhuldar denna genre. Författaren vill ge en djupare förståelse av en skräckfilmsfantasts känslomässiga reaktioner inför en skräckfilm. Hur förhåller sig egentligen tittarna till filmerna? De erfar inte bara en rad känslomässiga stämningar då de ser en skräckfilm, de reflekterar också över dessa känslor och ifrågasätter sina olika upplevelser. I denna bok diskuteras därför både de emotionella upplevelserna och den intellektuella diskussion som skräckfilmstittandet medför. Jonas Danielsson är själv skräckfilmsbrukare och etnolog vid Institutionen för kultur och medier, Umeå universitet. Skräckskönt är hans doktorsavhandling och ingår i förlagets SERIE AKADEMI och i Umeå universitets serie ETNOLOGISKA SKRIFTER.

"NU HAR SVERIGE FÅTT ännu ett välkommet tillskott till diskussionen av genren i form av Jonas Danielssonsdoktorsavhandling vid Umeå universitet, "Skräckskönt" (...)den är som en zombiefilm av Lucio Fulci - innehåller grova missar men-är gjord med visst driv som ofta saknas i akademiska texter och i grunden stämmer säkert hans resultat". (DN)

Bokserie: Serie Akademi
Bindning: Limhäftad
Omfång: 201
Utgivningsår: 2006
ISBN 9789173270007
9789173270007

Särskilda referenser

Du kanske också gillar