Kärlek och längtan | Nydahl
  • Kärlek och längtan | Nydahl

Kärlek och längtan | Nydahl, Thomas

113,21 kr

Kärlek och längtan. Så heter min bok. Det är inte alls banalt, utan just precis vad den portugisiska fado-musiken handlar om.

SNART SLUTSÅLD
Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

Kärlek och längtan. Så heter min bok. Det är inte alls banalt, utan just precis vad den portugisiska fado-musiken handlar om.

I kärleken läggs grunden till texten och melodin. I längtan - saudade - fylls konstruktionen med hela sitt innehåll: missmod, passion, svek och hat, men framför allt en ödesbestämd insikt om att livets plågor kan övervinnas, inte av karriärsug eller girighet, men av vilan som stadens skuggor alltid erbjuder.

Min bok om fadon är den första i sitt slag i vår del av Europa. Denna musikkultur som har många hundra års historia bakom sig, har för de flesta människor inskränkts till att vara ett pittoreskt inslag i resebyråernas charterpromenader. Men med artister som Mariza, Jorge Fernando, Mísia, Cristina Branco och Katia Guerreiro får fadon sin renässans. I så olika länder som Frankrike, Spanien och Sverige får den allt fler åhörare. Arvet från Maria Severa och Amália Rodrigues förs vidare. I min bok får du veta hur och varför. Den är nedsänkt i arvet men närvarande i nuet. Flera av de bästa artisterna intervjuas.

"Thomas Nydahl är en kvalificerad fadokännare. Han har under ett par decennier upplevt denna konstform på plats, han är påläst och à jour och har gjort intervjuer med centrala personer. Hans ofta känslosamma sätt att skriva passar utmärkt i en bok om fadon."
- Kjell A Johansson i Kristianstadsbladet (040910).

Bindning: Danskt band (limhäftad med flikar)
Omfång: 183
Utgivningsår: 2005
ISBN 9189447468
9189447468

Särskilda referenser