Att lyfta slöjan | Shelley
  • Att lyfta slöjan | Shelley

Att lyfta slöjan | Shelley, Percy Bysshe

132,08 kr

TEXTER OM POESI OCH POLITIK. 

I Att lyfta slöjan får vi för första gången på svenska följa stora delar av Shelleys politiska pch poetiska teoribygge. Många av hans prosatexter är litteraturhistoriska och politiska klassiker.

Kvantitet

 

Fri frakt över 300 kr

 

30 dagars ångerrätt

I Att lyfta slöjan får vi för första gången på svenska följa stora delar av Shelleys politiska och poetiska teoribygge. Många av hans prosatexter är litteraturhistoriska och politiska klassiker.

Ur Gunnar Hardings förord
Livet är det stora miraklet. Tillvaron är det stora miraklet. Endast vanetänkandet skymmer denna sanning för oss. Men poesin kan uppenbara den och rycka slöjan från tingen, så att de skimrar i sitt ursprungliga ljus, menade Percy Bysshe Shelley. Så långt skulle nog hans idéer kunna ha accepterats av samtiden och gett honom ära och berömmelse. Vad som fick ödesdigra konsekvenser för honom var att han med en närmast dödsföraktande uppriktighet också ryckte slöjan från de missförhållanden som präglade dåtidens England. Oförväget sökte han blottlägga hur stat och kyrka förtryckte människorna och begränsade deras frihet.

Bindning: Limhäftad
Omfång: 221
Utgivningsår: 2004
ISBN 9189447301
Översättare: Erik Carlquist
För- el. efterordsskribent: Gunnar Harding
9189447301

Särskilda referenser